Наступний тиждень стане визначальним – експерти про результат війни в Україні

Україна і Росія змінюють тактику ведення війни і наступний тиждень стане вирішальним.

Таку думку висловили естонські військові експерти, повідомляє видання ERR.ee.

Вони вважають, що військові РФ спробують прорвати оборону Збройних сил України в районі Харкова та взяти їх у котел. Українські захисники тим часом просунулися до Херсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти стягують пункти управління ближче до лінії боїв – Генштаб

“Якщо раніше дуже рідко використовувалася артилерія, то тепер залпи канонади супроводжують кожен наступ. Як і раніше, основні бої йдуть на сході України, де зосереджено основне угруповання ЗСУ”, – зазначає видання.

Голова відділу планувань генштабу Спілки оборони Естонії Янно Мярк зазначив, що найгірше становище зараз на Харківському та Ізюмському напрямках, де армія РФ веде активні дії, щоб прорвати оборону.

Естонські військові зауважують, що ситуація на Донбасі нині складається не на користь Росії. ЗСУ там стримують наступ ворога.

На думку експертів, обидві сторони зараз розробляють нові тактики. Тому наступний тиждень стане визначальним. Значну роль у цьому може зіграти наступальне озброєння, яке Україна неодноразово просила й тепер може отримати.

18 квітня Росія розпочала нову фазу війни проти України – так звану велику битву за Донбас. Аналітики та військові експерти сходяться на тому, що ця фаза конфлікту стане вирішальною у війні й визначить майбутнє України.

Під час “другої фази спецоперації” Росія планує встановити повний контроль над Донбасом і південною Україною. Також забезпечити коридор до окупованого нею Криму.

Друга фаза війни провалиться і завершиться відступом армії агресора, прогнозує журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.