В РФ погасили євробонди в доларах – дефолт знову скасовується

Росії вдалося за тиждень до закінчення пільгового періоду виплатила купони за єврооблігаціями з погашенням 2022-го і 2042 року в доларах.

Про це повідомило міністерство фінансів Росії.

Ідеться про два випуски єврооблігацій: Росія-2022 та Росія-2042. За першим випуском 70% боргу, за яким РФ напередодні викупила за рублі, країна мала виплатити як купонний дохід, так і погасити номінальну вартість паперів. За другим випуском ішлося лише про виплату купонного доходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільша криптобіржа світу обмежила доступ для росіян

Росія мала час до 4 травня, щоби все ж погасити борг згідно з контрактом – у доларах. Виплату довели до платіжного агента з цих єврооблігацій (Citibank, N.A., London Branch).

“Платежі здійснили у валюті випуску відповідних єврооблігацій – у доларах США. Таким чином, зобов’язання щодо обслуговування суверенних єврооблігацій виконуються з дотриманням умов, встановлених емісійною документацією”, – додало міністерство РФ.

Російський банк ВТБ, який у лютому потрапив під антивоєнні санкції, виплатив власникам одного з чотирьох випусків єврооблігацій банку купон на $52 млн у рублях. Банк провів виплати 15 квітня обсягом 4,2 млрд руб.