Росія займається контрабандою зброї через Придністров’я

Росія використовує склади боєприпасів у невизнаному Придністров’ї для контрабанди зброї.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі телеканалу “Настоящее время”.

“30 років тому Російська Федерація окупувала територію Придністров’я. Щороку там проводять мобілізаційні навчання з розміщеною на цій території оперативною групою російських військ. Під час навчань відпрацьовують оборонні й контрнаступальні дії із застосуванням боєприпасів зі складів в селі Ковбасній. Частина боєприпасів використовують для бойового підготування, частина, за інформацією воєнної розвідки, для контрабанди”, – сказав він.

Ситуація в регіоні є сигналом про готовність РФ використати територію Придністров’я як додатковий плацдарм для агресії не лише проти України, а й для можливого наступу на Молдову.

“Ми відстежуємо розвиток ситуації в Придністров’ї. Там зараз точиться серйозна боротьба між представниками влади й активно працюють спецслужби Російської Федерації. Здійснені на території ПМР терористичні акти були спрямовані на примушення придністровського керівництва погодитися на розширення присутності російських військ. Крім того, вибухи на об’єктах подаватимуть як загроза для населення регіону й сигнал керівництву Республіки Молдова відмовитися від проєвропейської політики. Основна мета – залишити цей регіон повністю під контролем Москви, як вона намагається це зробити вже 30 років”, – сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС оприлюднили заяву через провокації в Придністров’ї

Він додав, що теракти в Тирасполі – характерний почерк ФСБ РФ.

“За нашими даними все, що зараз відбувається на території Придністров’я, перебуває під контролем ФСБ”, – сказав представник ГУР.

25 квітня в Тирасполі обстріляли будівлю міністерства держбезпеки невизнаного Придністров’я. За попередніми даними, стріляли з ручного протитанкового гранатомета.

Міністерство внутрішніх справ невизнаної Придністровської Молдавської Республіки стверджує, що в селищі Маяк Григоріопольського району вранці 26 квітня підірвали радіоцентр “Маяк”. Станом на 9:00, заявили у відомстві, було відомо про виведення з ладу “двох найпотужніших антен”.

Згодом заявили про третю атаку на території так званої республіки. Цього разу нібито атакували військову частину в районі села Паркани.