Росія блокує Мелітополь і готується призивати мешканців для участі у війні

Росіяни повністю блокують виїзд із Мелітополя, аби провести так звану “призовну кампанію”. До того ж мелітопольцям почали надходити СМС-повідомлення від загарбників, у яких вимагають повідомляти їм про заплановану евакуацію мирного населення.

Про це повідомляє очільник Запорізької ОВА Олександр Старух в Telegram.

“Окупанти поширюють неправдиву інформацію про те, що ЗСУ ніби-то готує масові обстріли та вбивства цивільного населення саме під час евакуації. Звісно, це абсолютна брехня, але росіяни не вміють воювати чесно, а тому застосовують саме фейки та неправдиві звинувачення”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ризики ядерної війни зараз дуже суттєві – Лавров

Окупанти продовжують розвішувати свої червоні прапори на адміністративних будівлях тимчасово захоплених ними територій. На будівлі міської ради Василівки росіяни замінили прапор України на триколор, а також схиляють українських чиновників до співпраці. Місцеві мешканці стверджують, що окупанти призначили свого “мера” – Наталію Романіченко.

“Новий колаборант знайшовся і тимчасово окупованій Михайлівці Василівського району – Іван Сушко став виконувачем обов’язків голови окупаційної адміністрації селища міського типу” – повідомив Старух.

За інформацією місцевих мешканців, загарбники ходять будинками, шукають зброю та учасників АТО/ООС, забирають з осель цінні речі та будівельні матеріали, викрадають автомобілі й використовують їх в особистих цілях. Росіяни знімають постановче відео, на якому мешканці Михайлівки нібито добровільно здають зброю, як акт демілітаризації. Окупанти збирають інформацію про кожного жителя Михайлівки.

У тимчасово окупованому Енергодарі співробітники федеральної служби безпеки Російської Федерації проводжують проводити фільтраційні заходи.

“Через вчорашній обстріл села Кам’янське, загинуло троє чоловіків, що працювали на городі”, – додав очільник адміністрації.

У Мелітополі російські окупанти викрали почесного консула Болгарії. Четвертий день російські окупанти не випускають жителів, які хочуть виїхати в бік Запоріжжя.