Ворог намагається оточити українських бійців на сході – Генштаб

Російський агресор веде війну проти українського народу вже 59-ту добу.

Ворог хоче наростити темпи проведення операції на сході країни, щоб оточити бійців угруповання Об’єднаних сил та встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в Facebook.

“На Донецькому і Таврійському напрямках основні зусилля противника зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та підготовці до наступу на місто Сіверськодонецьк. У районі населеного пункту Мар’їнка та на більшості інших напрямків в ході бойових дій ворог успіху не має”, – зазначила пресслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав Маріуполь до приходу в місто росіян

На Південнобузькому напрямку росіяни не наступали, але здійснювали поодинокі обстріли українських підрозділів зі ствольної артилерії.

“На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, здійснює артилерійські обстріли позицій наших підрозділів та цивільної інфраструктури в районі населених пунктів Чугуїв, Коробочкіно та Довгеньке”, – додали у Генштабі.

На Волинському і Поліському напрямках ворог не нападав на позиції ЗСУ.

“Ознак формування наступальних угруповань не виявлено”, – зазначили.

Російські загарбники 23 квітня відкрили вогонь по центру міста Золоте Сіверськодонецького району Луганської області. Внаслідок артилерійської атаки ворога близько 15:00 – двоє загиблих і двоє поранених.