Боррель: ЄС досяг згоди щодо додаткової підтримки України на 500 млн євро

Високий представник Європейського союзу Жозеп Боррель анонсував виділення додаткових 500 млн євро для допомоги Україні. Про це він заявив після засідання Ради ЄС у закордонних справах, яке відбулося в понеділок у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Ми продовжуватимемо підтримувати Україну економічно, фінансово, гуманітарною допомогою, підтримувати українські Збройні сили. Я радий повідомити, що ми досягли політичної згоди щодо додаткових 500 млн у рамках Європейського фонду мирних можливостей", – сказав Боррель.

Він наголосив, що всі держави-члени залишаються надзвичайно єдиними в підтримці України дипломатично на міжнародній арені, продовжуватимуть ізолювати Росію, закликати до відповідальності за військові злочини, за порушення міжнародного та гуманітарного права.

"Ми розцінюємо те, що відбувається в Україні, як масштабні військові злочини, скоєні російськими збройними силами проти українського народу. І це не залишиться без відповіді. Тому ми вітаємо створення комісії Радою з прав людини ООН. Ми вітаємо розслідування прокурором Міжнародного кримінального суду. І ми закликаємо Росію до виконання рішення Міжнародного суду ООН, згідно з яким, вона має зупинити вторгнення в Україну ", – сказав Боррель.

Боррель також запевнив, що ЄС готові до подальших обмежувальних заходів, у координації з партнерами для того, щоб продовжувати чинити тиск на Росію.