Мінекономіки: РФ вже завдала збитків українській інфраструктурі на $119 млрд

Росія нанесла збитків українській інфраструктурі на $119 млрд, перший заступник міністра економіки України Денис Кудін в ефірі телеканалу "Рада", пише "Укрінформ".

"Вчора чи позавчора Офіс Президента заявляв про понад 100 мільярдів доларів. Вони говорили якраз про об`єкти інфраструктури, на сьогодні ця цифра у нас уже уточнена – це $119 млрд", – розповів Кудін.

Він зазначив, що з кожним днем війни ця цифра буде тільки зростати.

За словами Кудіна, Міністерство економіки рахує збитки, нанесені Україні російськими військами за двома підходами: прямі єдиноразові збитки (скільки коштуватимуть зруйновані об`єкти) та обсяг втрат ВВП внаслідок дій російської армії.

Заступник міністра додав, що наразі уряд України готує позови до міжнародних судів для того, щоб змусити росію відшкодовувати ці збитки. Кудін наголосив: дуже важливо зібрати якомога більше свідчень про шкоду, нанесену армією рф.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, від початку війни транспортна інфраструктура України зазнала збитків на понад $10 млрд.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об`єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.