Як запобігти видаленню акаунта в Google: розповідаємо

Корпорація Google нагадала своїм користувачам про те, що може видалити їхній акаунт до 1 грудня 2023 року.

Під видалення потраплять і всі накопичені такими акаунтами дані на “Диску”, YouTube і в “Google Фото”. Про це пише УНІАН.

Вперше про це попереджали ще в травні. Згідно з правилами, корпорація не може зберігати дані користувачів, якщо їх акаунт неактивний протягом двох років або більше.

Проблема в тому, що листи з нагадуванням приходять на облікові записи, які давно не використовуються, тому ймовірність, що вони будуть прочитані, дуже низька тільки якщо до цього користувач не налаштував переадресацію на активний ящик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google взявся за підсанкційні компанії

Що робити, аби Google не видалив ваш акаунт?

Все що потрібно зайти в акаунт на смартфоні або комп’ютері та виконати будь-яку дію: написати або відповісти на лист, ввести пошуковий запит, або навіть поставити лайк відео на YouTube. Після цього Google не буде чіпати ваш акаунт принаймні два роки.

Тому якщо вас є покинутий Google-акаунт, на якому є цінні дані, зайдіть в нього і виконайте якусь дію. Інакше компанія через декілька місяців видалить ваш профіль без можливості відновлення а з ним і всю електронну пошту, документи на “Google Диску”, фотографії в “Google Фото” та іншу інформацію.

Варто зазначити, що це нагадування стосується лише звичайних безкоштовних облікових записів Google. Неактивні корпоративні або освітні акаунти не постраждають.

Компанія Google розробляє нову пошукову систему на базі штучного інтелекту.

Вона також працює над оновленням штучного інтелекту для вже існуючого пошуковика. Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією видання, компанія перебуває на ранніх стадіях створення служби пошуку, яка намагатиметься передбачити, чого ви від неї хочете, сподіваючись запропонувати “набагато більш персоналізований досвід”.