Пригожина хочуть замінити на Дерипаску, а ПВК “Вагнер” – вигнати з Африки

ПВК “Редут”, яка підконтрольна друзям Володимира Путіна олігархам Тимченку та Дерипасці, вербує найманців.

Їх планують відправити в Африку і Сирію, щоб витіснити звідти “вагнерівців”, повідомляє Gulagu.net.

“Мета всього, що відбувається – замінити Пригожина на Дерипаску”, повідомило близьке до ПВК “Вагнер” джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин перестав коментувати війну в Україні ‒ ISW

Кілька загонів (7-й і 8-й загони ветеранів 45-ї бригади ВДВ саме вони складають основу “Редуту”) – були розгорнуті з українського напрямку і перенаправляються в Африку.

“Ці два загони їхали в Україну, їх зупинили і повернули. Нові завдання. Тепер набір йде до 40 тисяч. Все на Африку і Сирію, займати місця “вагнерівців” і можливо нове щось, Лівія, Малі, Нігерія. Потрібно підписати контракт з 45-ю бригадою. Це все буде в підпорядкуванні керівництва “Редуту”. І називатися буде “Барс”. Не плутати з іншими “Барсами”, їх вже повно”, розповів правозахисника Володимир Осєчкін з посиланням на джерело в одному з цих загонів.

“Редуту” більше не буде в Україні, каже один з найманців. За його словами, набір в цю організацію вже відкритий: “Обдзвонюють людей і “вагнерівців” колишніх”. Найчастіша відповідь від відпущених у відпустки найманців Пригожина “все одно, де служити”.

Інший співрозмовник відзначив, що “тепер в “Редут” вербують вже офіційно за контрактом від армії.

“Не буде проблем з літаками. Багатьох приваблює, але багатьох лякає контракт. Невідомо ще наскільки і багато хто боїться чи не пошлють замість Африки на “СВО”. Цього не хочуть. Але начебто обіцяють, що керівництво “Редуту” не обдурить. І ця група “Барс-Редут” на СВО не піде”, сказав він.

Міністерство оборони Росії не може повністю взяти під контроль деякі приватні військові компанії. Ці ПВК отримують спонсорську допомогу від російських чиновників та бізнесменів, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У британській розвідці повідомили, що на російську терористичну групу “Вагнер”, ймовірно, чекає процес скорочення чисельності та реконфігурації. Таким чином командування ПВК намагатиметься заощадити витрати на зарплату в період фінансового тиску.