Контрнаступ ЗСУ: Ходжес прокоментував негативний прогноз Пентагону

Генерал-лейтенант США у відставці Бен Ходжес не вірить у провал контрнаступу Сил оборони України у війні проти російських окупантів.

Він закликав надати Україні зброю, щоб та змогла деокупувати Крим.

“Я не приймаю негативний прогноз, який надходить із Пентагону через WaPo. Але ми повинні вирішити, що ми хочемо, щоб Україна перемогла, і забезпечити ці можливості, щоб зробити Крим вільним і допомогти Україні перемогти”, сказав Ходжес.

Раніше координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій США Джон Кірбі заявив, що США і союзники зробили все можливе для підготовки України до контрнаступу.

Згідно з оцінкою американської розвідки, через мінні поля українські сили не зможуть дістатися до Мелітополя, життєво важливого транзитного вузла окупантів. Це означатиме, що Київ не виконає основне завдання з перерізання сухопутного коридору Росії до Криму цього року. Про це пише The Washington Post із посиланням на джерела, знайомі з засекреченим прогнозом.

Водночас CBS News із посиланням на американських чиновників повідомляє, що ЗСУ поступово наближаються до Токмака Запорізької області, який є ключовим на шляху до Мелітополя. Бої вже точаться на першій лінії російської оборони міста.