У британській розвідці розповіли про чергову “дилему” для російського командування

Росіяни у ніч на 9 травня вдруге за два місяці випустили по Україні вісім крилатих ракет “Калібр” із Чорного моря.

До березня Росія неодноразово запускала такі ракети. Потім, ймовірно, хотіла відновити запаси. Про це у Twitter повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ завдала шість ракетних ударів по Україні

У британській розвідці припускають, що Росія розглядає “Калібри” як ключову здатність завдати удару вглиб України, щоб зірвати очікуваний український контрнаступ.

“Однак у більш стратегічному плані Росія також вважає, що такі ракети відіграють важливу роль у будь-якому гіпотетичному конфлікті з НАТО. Як використовувати цю дефіцитну та дорогу зброю одна з численних дилем, з якою стикаються російські командири. Оскільки війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували”, ‒ йдеться у повідомленні.

11 травня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувало 11 російських кораблів. Два з них надводні носії крилатих ракет, загальний залп до 16 “Калібрів”.

Протягом останніх кількох днів російські окупанти посилили атаки по українських містах. У ніч на 9 травня запустили 25 ракет, 23 з яких вдалося збити. Це крилаті ракети “Калібр” та Х-101/Х-555.