Мінус рота солдат, склади БК та техніка: ЗСУ “покошмарили” окупантів біля Авдіївки та Мар’їнки

Втрати росіян вбитими та пораненими на Авдіївському та Мар’їнському напрямках минулої доби склали більше роти.

Там також знищено та пошкоджено 25 одиниць озброєння та військової техніки противника. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

Зокрема, українські війська знищили чотири БМП, один БТР, чотири реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”. А також два безпілотники “Zala”, ЗРК “Тор-М2”, МТЛБ, броньовану ремонтно-евакуаційну машину та автомобільну техніку. Окрім того, знищено три склади боєприпасів ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки знищено окупантів: Генштаб назвав нову цифру

За словами Тарнавського, на цих напрямках росіяни застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях українських військ.

“Протягом минулої доби ворог 18 разів атакував нас, успіху не мав, відійшов. Застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, ворог обстрілює позиції наших підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення”, ‒ зазначив Тарнавський.

Загалом, на таврійському напрямку протягом доби було зафіксовано 428 обстрілів. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України протягом доби виконали 752 вогневих завдання.

“Йдеться про контрбатарейну боротьбу і про роботу по планових цілях, виявлених раніше”, ‒ додав командувач.

На ранок 12 травня окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Минулої доби, 11 травня, захисники відбили там 44 атаки, повідомив Генштаб Збройних сил України. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.