Запросили 100 гостей: найстаріший пес у світі святкує день народження

Найстарішій собаці у світі на прізвисько Бобі виповнюється 31 рік.

На честь пса породи Рафейро-ду-Алентежу у Португалії влаштовують вечірку, пише Daily Mail. На свято запросили понад 100 людей. Деякі з них прилетять із інших країн.

“Собака насолодиться традиційною португальською вечіркою на сімейній фермі в селі Конкейрос, де вона народилась. Гостей частуватимуть м’ясом та рибою, а для песика приготують окремий стіл із їжею. На святкування також запросили навіть танцювальну групу. Бобі візьме участь в одному з номерів”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріша кішка у світі потрапила до Книги рекордів Гіннеса: фото та відео з довгожителькою

Попри поважний вік, спокійний і товариський пес все ще достатньо здоровий, щоб грати з чотирма друзями-котами. Секрет довголіття тварини полягає в тому, що вона завжди жила у сільській місцевості в мирному середовищі, оточеному природою.

У лютому Бобі потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найстаріша собака у світі. Він має вікові проблеми із зором і ходьбою, але це майже ніяк не впливає на його життя.

Власник тварини Леонель Коста описує пса як єдиного у своєму роді.

Уродженка Сполучених Штатів Америки 116-річна Марія Браньяс Морера стала найстарішою людиною у світі за версією Книги рекордів Гіннеса. Вона народилася 4 березня 1907 року в американському місті Сан-Франциско.