Готові до застосування: Росія вивела у Чорне море нашпиговані ракетами кораблі

На ранок 12 лютого у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 12 ворожих кораблів.

Ще один корабель чергує в акваторії Азовського моря. Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони “Південь” Наталія Гуменюк в телемарафоні “Єдині новини”, передає Gazeta.ua.

Ворог розширив своє корабельне угруповання у морях, тому що вщухли шторми, пояснила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія докладає неймовірних зусиль, щоб дестабілізувати ситуацію на Одещині ОВА

За її словами, у Чорному морі військові спостерігають два російських підводних ракетоносії, споряджених та готових до застосування. Загальний залп до восьми ракет типу “Калібр”.

“Це, скоріше за все, говорить про імовірність точкових ударів, ніж про підготовку до масованої ракетної атаки. Для виходу надводного ракетоносія досить 2-3 годин, щоб він опинився у зоні ведення бойових дій, тобто на бойовому курсі. Розслаблятися зарано, хоча ворог, як правило, після масованої ракетної атаки бере паузу у два тижні”, пояснила Гуменюк.

Уранці 10 лютого країна-терорист Росія почала завдавати масованого ракетного удару по Україні 14-го від початку великої війни.

Росіяни атакували ракетами Х-101, Х-555 та “Калібр”. Запустили їх трьома хвилями зі стратегічної авіації та кораблів у Чорному морі. Із понад 100 випущених ракет 61 збили сили ППО.

Є влучання в об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та президент Володимир Зеленський заявили, що дві ракети перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. Молдова це підтвердила, а Румунія член НАТО спростувала.