Український боксер Олександр Гвоздик повернувся у ринг ‒ як пройшов перший бій

Український боксер 35-річний Олександр Гвоздик з Харкова після трирічної перерви повернувся у ринг.

У Каліфорнії він вдало провів свій перший після повернення поєдинок, повідомляє Суспільне.

Після поразки в об’єднавчому бою за титули WBC та IBF проти росіянина Артура Бєтєрбієва у жовтні Гвоздик оголосив про закінчення кар’єри.

Але вже 2020 року боксер натякав на своє повернення у ринг. Офіційно повернення Гвоздика анонсували 7 лютого. Український боксер потрапив до карду вечора, який відбувся в американському місті Помона у ніч на 12 лютого. Першим суперником ексчемпіона світу у напівважкій вазі після повернення мав бути аргентинець Хорхе Міранда. Проте за два дні перед боєм суперник змінився ‒ ним став мексиканець Жозуе Обандо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексчемпіон світу Гвоздик не вважає російських спортсменів винними у війні

У шестираундовому поєдинку Гвоздик здобув перемогу над мексиканським боксером. Закінчити бій достроково українцю не вдалося. Переможця визначали судді. Вони одностайно віддали перемогу українцеві з однаковим рахунком 60:54.

Це вже 18-а перемога Гвоздика за час його кар’єри. Востаннє український боксер перемагав ще у березні 2019 року, коли нокаутував француза Дуду Нгумбу.

Уперше з березня 2018 року Гвоздик переміг за рішенням суддів. У березні 2018-го він пройшов усі 12 раундів у титульному поєдинку проти француза Мехді Амара.

Олександр Гвоздик ‒ бронзовий призер Олімпійських ігор-2012 у Лондоні у ваговій категорії до 81 кг. Він також ексчемпіон світу в напівважкій вазі за версією WBC.

Оточення Олександра Усика та Тайсона Ф’юрі продовжують переговори щодо організації навесні поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті.

Супербій українця та британця тепер планують наприкінці квітня. Локація поєдинку ще не визначена, але Усик вдало завершив перемовини з аравійськими інвесторами.

Українського боксера Василя Ломаченка внесли до списку держзрадників, який веде громадська організація “Рух ЧЕСНО”. Причиною стала його нещодавня скандальна публікація в соцмережах з проповіддю митрополита УПЦ Московського патріархату Лонгіна.