ЗСУ змусили загарбників відійти від Кремінної ‒ Гайдай розповів подробиці

Ситуація на лінії фронту в Луганській області залишається складною, але вона повністю контрольована українськими Силами оборони.

На Кремінському напрямку росіяни зазнали суттєвих втрат та змушені були відійти назад. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, кілька днів поспіль росіяни дуже активно атакували біля Кремінної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія рахує втрати ‒ українська авіація влучно вдарила по загарбниках на лінії фронту

“Основні зусилля противник кинув на Кремінський напрямок. Не залишають у спокої й напрямок Білогорівки. Там так само постійні обстріли і з танків, і з важкої артилерії, й авіацію застосовують. Але біля Кремінної ворог зазнав дуже суттєвих втрат. Вони навіть відтягнулись, щоб поповнити свої підрозділи”, ‒ зазначив Гайдай.

Росіяни також намагались піти в наступ колоною техніки.

“Але після гарної відповіді українських захисників так само відійшли назад”, ‒ додав Гайдай.

Українські війська відбили деякі втрачені позиції в Донецькій області. Нині запеклі бої тривають навколо Вугледара. Російські сили також намагаються наступати біля Сватового на Луганщині. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, оприлюднені американським Інститутом вивчення війни (ISW).

Загальні бойові втрати Росії на ранок 12 лютого становлять понад 137 780 осіб. За минулу добу лави “200-х” поповнили ще понад 900 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.