Поляки продовжують підтримувати Україну після оголошення росією часткової мобілізації – включення (Відео)

Польща

Більше половини поляків вірять, що війна не пошириться на інші країни

На відміну від Ілона Маска, у європейських країнах більше вірять у перемогу України в боротьбі з російськими загарбниками. Чи змінилася позиція європейців після оголошення Кремлем так званої часткової мобілізації та анексії нових Українських територій – знає керівник міжнародного відділу “5 каналу” Михайло Прудник.

На думку 60% поляків, Україна і Захід мають продовжувати боротьбу і не йти на жодні поступки Росії. Про це свідчать результати дослідження CBOS, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RMF24.

Опитування показало, що відсоток респондентів, які вважають, що війна в Україні загрожує безпеці Польщі, становить 70% (на 5% менше, ніж місяць тому. Протилежної думки дотримуються 24% опитаних (на 4% вище). 6% опитаних обрали відповідь “важко відповісти”.

На запитання, як слід ставитися до Росії в умовах триваючого конфлікту, 60% опитаних відповіли, що боротьбу з Росією слід продовжувати і не йти їй на жодні поступки. 25% опитаних вважають, що припинення війни потрібно шукати в першу чергу, навіть ціною територіальних поступок з боку атакованої України. 15% – не мають думки з цього питання.

У першій половині вересня 53% опитаних вважали, що війна в Україні більше не пошириться на інші країни (на 13% більше, ніж у липні). Відсоток тих, хто прогнозує ескалацію конфлікту склав 20% (зменшився на 10%), тоді як відсоток тих, хто не має думки з цього питання – 27%.

CBOS також поцікавився очікуваною тривалістю конфлікту. 84% опитаних вважають, що війна триватиме довше, принаймні кілька місяців (на 15% більше, ніж у квітневому опитуванні). 4% опитаних вважають, що війна закінчиться у найближчі кілька тижнів (на 10% менше). 12% опитаних обрали відповідь “важко відповісти”.

Опитування також показало, що хоча 79% опитаних все ще підтримують прийняття Польщею українських біженців, є незначне зниження у порівнянні з попереднім місяцем (тоді таких було 81%) і, таким чином, це найнижчий результат з початку війни. Натомість не змінився відсоток тих, хто виступає проти прийому біженців, який залишається на рівні 15%. 6% опитаних не мають думки з цього приводу.

Відсоток респондентів, які заявили, що вони або члени їхніх домогосподарств добровільно і безоплатно допомагають українським біженцям, становить 53%. 47% – не допомагають.

61% респондентів оцінили допомогу, яку Польща надає українським біженцям, як достатню (зниження на 3%). З іншого боку, 30% опитаних вважають цю допомогу завеликою (на 3% більше, ніж у попередньому місяці). 5% опитаних обрали відповідь “важко відповісти”.

Михайло Прудник, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, Україна та Польща побудують спільний масляний трубопровід.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.