Порошенко обговорив з британськими урядовцями членство України в НАТО й постачання зброї для ЗСУ

П’ятий президент Петро Порошенко бере участь у Конференції Консервативної партії Великої Британії в Бірмінгемі.

Він обговорив з міністром закордонних справ Джеймсом Клеверлі посилення санкцій проти російських олігархів і нарощення військової допомоги ЗСУ. Про це Порошенко повідомив у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко на безпековій конференції у Вісбі закликав НАТО почати вступні переговори з Україною

“Ми обговорили шляхи нарощення військової допомоги Україні в контексті потреб ЗСУ. А також важливість запровадження пекельних санкцій проти Росії та російських олігархів, які мають майно у Великій Британії”, наголосив п’ятий президент.

“Наголосив про те, що членство України в НАТО стане важливим складником “Формули Перемоги” над путінським режимом і вагомим елементом стратегії депутінізації Європи й світу. Ми погодилися, що важливо продовжувати в Україні демократичні реформи, забезпечувати верховенство права й підвищувати ефективність боротьби з корупцією”, зазначає Порошенко.

Прискорене членство України в НАТО є однією з п’яти складників “Формули Перемоги”, яку запропонував Порошенко західним союзникам. Вона охоплює надання Україні потужної зброї включно з винищувачами й танками, повне ембарго на російські енергоносії, “план Маршалла” для відбудови української економіки й прискорене членство України в ЄС і НАТО.

Порошенко також зустрівся з державним секретарем з питань оборонних закупівель міноборони Великої Британії Алеком Шелбруком.

“Мав змістовну розмову з новопризначеним державним секретарем з питань оборонних закупівель міністерства оборони Великої Британії Алеком Шелбруком. Обговорили нагальні потреби українських Збройних сил для проведення ефективного контрнаступу проти російських військ і звільнення всіх тимчасово окупованих територій України. Вкотре закликав Велику Британію посилити військову підтримку України та активно лобіювати збільшення допомоги з боку інших західних союзників”, пише Порошенко.

П’ятий президент також розповів держсекретарю про роботу українських благодійних і волонтерських організацій із забезпечення потреб ЗСУ. “І ми обговорили перспективи реалізації окремих проєктів із закупівлі військової техніки й високотехнологічного обладнання”, зазначає він.

Він також закликав підтримати Україну на шляху до членства в НАТО.

“Вважаю, що британські партнери мають ініціювати спеціальну резолюцію ПА НАТО на підтримку заявки України”, наголошує Порошенко.

П’ятий президент Петро Порошенко запропонував західним союзникам формулу перемоги України та всього цивілізованого світу. Він назвав п’ять ключових елементів, необхідних українцям, щоб перемогти путінську Росію.

Під час промови на міжнародній безпековій конференції у Вісбі на острові Ґотланд (Швеція) “Порядок і безлад на Сході Європи” Порошенко закликав дати Україні потужну зброю, запровадити ембарго на російські енергоносії та прискорити членство України в ЄС і НАТО.