росія запросила допомогу ОДКБ, щоб “відбити агресію України, – у Казахстані заявили, що ОДКБ не братиме участі у війні рф

Засідання ОДКБ

Повномасштабна війна росії проти України

Як відомо, після оголошення мобілізації в росії путін почав активніше втрачати союзників

росія запросила допомогу ОДКБ, щоб відбити “агресію” України. Фото відповідного листа опублікував нардеп від “ЄС” Олексій Гончаренко у Facebook із посиланням на джерела.

“Мої джерела в дипломатичних колах країн ОДКБ злили ось такий лист від медведєва до Організації з проханням про допомогу у відбитті “агресії” України. Гарантувати 100% достовірність даного листа не можу. Але якщо це правда, то вчорашня заява Казахстану про те, що ОДКБ не прийматиме участь у війні в Україні стає досить цікавою”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні представник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров заявив, що країни, що входять в Організацію Договору про колективну безпеку (ОДКБ) не братимуть участі в війні росії проти України: це “не входить в зону відповідальності організації”, пише Informburo.

За словами Смадіяров, Казахстан виходить з принципів територіальної цілісності держав, їх суверенної рівності і мирного існування відповідно до міжнародного права і Статуту ООН.

“В цілому зона відповідальності ОДКБ чітко окреслена міжнародно визнаними територіями держав-членів організацій, і колективна безпека забезпечується в межах цих територій. Таким чином, питання участі ОДКБ в зоні російсько-українського конфлікту на порядку не стоїть”, – сказав він.

Нагадаємо, що після оголошення мобілізації в росії путін почав активніше втрачати союзників. Зокрема, три країни, які входять або входили до ОДКБ, виступили проти участі своїх громадян у війні в Україні.

Як інформував 5.UA, 21 вересня російський диктатор володимир путін повідомив, що в росії оголошено часткову мобілізацію. путін також відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. 

За словами міністра оборони рф Сергія Шойгу, мобілізувати збираються 300 тис. резервістів. У тексті указу цього немає. Натомість є ось цей загадковий сьомий пункт, який, власне, і стосується кількості мобілізованих, і він досі неопублікований. Офіційно про його зміст сказали лише те, що в ньому йдеться про кількість людей, які можуть бути призвані в армію.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.