У Росії до кордону з Естонією і Латвією підігнали мобільні військкомати

У Псковській області Росії, що межує на заході з Латвією, Естонією та Білоруссю, на кордоні розтягнулися багатокілометрові черги з охочих покинути країну.

Там вже розгорнули мобільні військкомати, повідомила губернатор регіону Михайло Ведерніков в Telegram.

За його словами, ситуація на кордоні є непростою через дуже великий наплив людей. Зокрема українців, які намагаються виїхати через Псковську область. Однак є й росіяни призовного віку, тому на місці розгорнули мобільні призовні пункти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відклав призов на строкову службу в РФ британська розвідка

“Зі зрозумілих причин усі проходять відповідні перевірки, та й сусіди не поспішають їх пропускати”, написав Ведерніков.

Тим, хто планує виїжджати з Росії через Псковську область, рекомендує стежити за ситуацією і вибирати найменш завантажені маршрути.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про “часткову” мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі.

За сім днів після оголошення мобілізації відбувся значний відтік росіян із країни. Громадяни Росії їхали за кордон, намагаючись ухилитися від призову. З РФ від мобілізації могли втекти більше людей, ніж воює в Україні, повідомило міноборони Великої Британії.

Протягом 1925 вересня до країн Європейського Союзу з боку Росії в’їхали 66 тис. росіян, що на 30% більше, ніж тижнем раніше сплеск припав на оголошення російською владою так званої часткової мобілізації.

На кордоні Росії з Казахстаном хочуть вручати повістки охочим виїхати з РФ чоловікам. На контрольно-пропускному пункті “Караузек” планують відкрити мобілізаційний пункт.