Синоптики спростували фейки про цьогорічну зиму і зробили прогноз

Синоптики спрогнозували, чого очікувати від зими 20222023 в Україні.

Мережею розповсюджується інформація, що ця зима буде нібито рекордно холодною для України. Укргідрометцентр наголосив, що це фейк, і спростував його на офіційній сторінці у Facebook.

За розрахунками погоди за останні 30 років і спираючись на базу даних про погоду за останні 100 років, очікують, що в 20222023 роках погода буде теплішою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за кімнатними рослинами взимку корисні поради

За прогнозами синоптиків, протягом зими температура буде на 2°С вищою за минулий рік. Середня температура за грудень-лютий 2022−2023 буде рекордно високою. Взимку очікується температура повітря на 1-2°С вища за норму протягом 30 років.

Протягом останніх років зменшився строк, коли температура досягла порогових 8°С. Це щоразу пізніше восени та щоразу раніше весною. Зокрема, дата перемістилася на третю декаду жовтня та першу декаду квітня. З грудня по лютий цього року цілком ймовiрнi короткочаснi суттєві похолодання тривалістю 15 діб.

Зважаючи на це, перенесення початку опалювального періоду на пізніші терміни та його закінчення у раніші строки в Укргідрометцентрі вважають обґрунтованим та підтверджують метеорологічними розрахунками.

На тиждень в Україну нарешті завітає бабине літо з 5 до 12 жовтня.

Цьогоріч у жовтні середня місячна температура в Україні буде в межах +5…11°С. Це близько до кліматичної норми.