Путін перекидає в Україну Росгвардію з Сибіру та Сирії

Військове керівництво збройних сил Російської Федерації прийняло рішення про переміщення в район ведення бойових дій підрозділів військ Росгвардії, які базуються в адміністративних межах сибірського військового округу та контингенту російських військ у Сирії.

Тим часом у російському місті Твер через відсутність викладацького складу та технічних спеціалістів, які залучені до війни в Україні, у військовій академії повітряно-космічної оборони призупинили навчання на окремих курсах, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 4 жовтня.

“Підрозділи нещодавно сформованого та переміщеного на територію України 3-го армійського корпусу не в змозі ефективно виконувати завдання за призначенням”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що змінилося на фронті за місяць: інтерактивна карта бойових дій

Застаріле і непридатне до використання озброєння та військова техніка, самовільне залишення позицій та відмови від виконання бойових завдань особовим складом, вживання алкогольних напоїв, систематичні порушення військової дисципліни є основними причинами деморалізації військовослужбовців підрозділів зазначеного з’єднання противника.

У зв’язку з суттєвою нестачею людських ресурсів, в першу чергу, офіцерських кадрів, російське військове керівництво вимушене передчасно задіяти курсантів військових училищ.

У Тюменському військовому училищі проведуть достроковий випуск курсантів. Випускників планують направити на первинні офіцерські посади у військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом.

Президент Російської Федерації Володимир Путін як верховний головнокомандувач віддає суперечливі накази та знову безпосередньо співпрацює з російськими командирами на місцях, які вимагають підкріплення на полі бою.

У Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах Росії жителів майже не мобілізують. Натомість забирають чоловіків із сіл та маленьких міст. Про це росіянка розповіла своєму родичу, який нині воює в Україні.