Фінляндія вирішила значно скоротити можливості в’їзду для росіян

Уряд Фінляндії ухвалив рішення про обмеження в’їзду в країну росіян і видавання їм шенгенських віз.

В’їзд до країни громадянам Росії дозволять лише з метою роботи, навчання та відвідування родичів, повідомляється на сайті президента Фінляндії.

Влада може повністю заблокувати пересування російських туристів, також візи можуть анулювати в індивідуальному порядку на фінському кордоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни масово тікають до Фінляндії та Грузії: кордони заблоковані

“Урядова рада ухвалить принципове рішення про суттєві обмеження на в’їзд російських громадян і видавання віз на підставі серйозної шкоди міжнародному становищу Фінляндії”, ідеться у повідомленні.

Якщо у росіянина, який намагається перетнути кордон, є віза, видана Фінляндією чи іншою країною Шенгенської угоди, її занесуть до реєстру. Всі інші країни ЄС також будуть проінформовані про те, що людині відмовили у в’їзді до Фінляндії.

19 вересня Литва, Латвія, Естонія та Польща запровадили заборону на в’їзд громадян Росії з туристичними шенгенськими візами, виданими, зокрема, і в інших країнах ЄС.

З 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

23 вересня Литва заявила, що не надаватиме притулок тим, хто просто тікає від відповідальності.

Росіяни повинні воювати проти Путіна, заявив очільник МЗС Ґабріелюс Ландсберґіс.