Показали топ-5 озброєння, яким випалюють російського ворога з України

Збройні сили України знищують російських окупантів.

Росія в жодній війні ще не зазнавала настільки великих втрат за такий короткий період. Військове телебачення України назвало топ-5 зразків озброєння, що наближають нас до перемоги.

“КРАБ”

155-мм самохідна артилерійська гаубиця Krab вже працює на сході України.

Електронні системи САУ включають: цифровий радіозв’язок, тепловізори. Системи оповіщення, самозахисту та наземної навігації з топографічною прив’язкою. Коригування цілі відбувається за допомогою безпілотника.

Силова установка у 1000 кінських сил дозволяє розвивати швидкість до 60 км/год по асфальтованій і 30 по ґрунтовій дорозі. Дальність ходу 400 км. На даний час операторами Krab є лише Польща та Україна.

ПЗРК “Стінгер”

FIM-92 “Стінгер” одноразовий переносний зенітно-ракетний комплекс класу “земля повітря” розробки американської компанії General Dynamics.

Комплекс має дальність ураження цілей до 8 км, а по висоті до чотирьох. Цифрова система обробки сигналу відсіює теплові пастки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 205 російських вертольотів спалили президент подякував зенітникам

Гаубиця “М777”

M777 надлегка польова причіпна гаубиця британського виробництва калібру 155-мм. Її вага 4,2 т, що суттєво менше аналогів і спрощує транспортування. За точність вогню відповідає цифрова система управління вогнем, яка дозволяє вести “снайперський” вогонь навіть активно-реактивними снарядами.

Дальність ефективного вогню 24 км. Утім, ці ж системи можуть використовувати активно-реактивні керовані снаряди M982 Excalibur, що збільшує дальність точних пострілів до 40 км. Що більше, ніж у радянських аналогів 152-мм гаубиці “Мста-Б” і гармати “Гіацинт-Б”.

ПТРК “Мілан”

Протитанковий ракетний комплекс другого покоління. Він перебуває у серійному виробництві та наразі є основною європейською протитанковою зброєю малого радіуса дії.

Дальність польоту ракети Milan 2 км, а максимальна швидкість польоту 200 м/с.

Milan простий комплекс який доволі швидко можливо опанувати. До складу пускової Milan може входити нічний приціл MIRA.

САУ “ЦЕЗАР”

Французька 155-мм самохідна артилерійська установка CAESAR знищує окупантів та їхню артилерію, забезпечує проходи у мінних полях і польових загородженнях.

Гаубиця може використовувати весь асортимент 155-мм снарядів НАТО.

Максимальна дальність стрільби 42 км. Боєкомплект 18 снарядів. Скорострільність шість пострілів на хвилину. Система управління вогнем FAST-Hit автоматизована з прив’язкою до GPS.

За 190 днів ЗСУ знищили 48 350 російських окупантів, 4345 їхніх броньованих машин, 1997 танків, 234 літаки, 205 гелікоптерів.

Армія російських окупантів стала слабшою, сказав міністр оборони США Ллойд Остін.

Україна вже освоїла понад 30 стандартів НАТО.