Експерт розповів, як надовго окупантам вистачить боєприпасів для РСЗВ

Російські окупанти можуть дозволити собі щедро витрачати снаряди до реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), оскільки цього добра у них з часів СРСР повно.

У росіян є кілька типів реактивних ракет для РСЗВ і в Україні вони застосовують їх усі, розповів військовий експерт Олег Жданов.

Жданов зазначив, що до реактивної системи “Смерч” та РСЗВ БМ-21 “Град” у росіян є два типи боєприпасів – “Торнадо-Г” та “Торнадо-С” з дальністю 120 та 40 кілометрів відповідно. Від останніх постійно страждає Нікополь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупант помилився в координатах і снаряди полетіли на елітних розвідників РФ

Він додав, що росіяни завдають ударів з РСЗВ не стільки по позиціях Збройних сил України, скільки по прилеглій цивільній інфраструктурі, по мирних населених пунктах. Від цього можна захиститися контрбатарейною боротьбою, але з цим в України поки проблеми.

“Чому ми не ведемо контрбатарейної боротьби? У нас не вистачає артилерії… По артилерійських системах відношення один до чотирьох”, – резюмував він.

Швеція незабаром надасть Україні самохідні артилерійські установки Archer.

В рамках найбільшого пакета військової допомоги на $3 млрд, анонсованого 24 серпня, США нададуть Україні низку озброєнь, у тому числі – контрбатарейні радари.