В Україні арештували майже пів мільярда активів російського олігарха

В Україні наклали арешт на активи кіпрських компаній російського олігарха на загальну суму понад 469 млн грн.

Це кошти, які містилися на рахунках банку, що входить у 10 найбільших фінансових установ і до системно важливих банків України. Бенефіціарними власниками цієї банківської установи є бізнесмени РФ, повідомила 29 квітня пресслужба Офіса генерального прокурора

“Російський олігарх і бізнесмени, використовуючи підконтрольні кіпрські компанії та згадану належну їм банківську установу, до повномасштабної війни та впродовж збройної агресії РФ проти України легалізували активи цих компаній на загальну суму 1,1 млрд грн. Надалі вони вивели частину активів із банківської системи в Україні. Решту заарештували”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське підприємство Дерипаски постачало до РФ компоненти для ракет

Таким чином російський олігарх із бізнесменами намагалися уникнути можливих негативних наслідків у вигляді санкцій і примусового вилучення прав власності, передбачених законодавством України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, вчиненого службовими особами приватної банківської установи, здійснює Бюро економічної безпеки України.

Фінляндія 28 квітня конфіскувала два спорткари Ferrari й два моторні човни, власником яких є російських олігарх, соратник президента РФ Володимира Путіна Борис Ротенберг.

Євросоюз запровадив санкції проти Ротенберга у квітні. Раніше він потрапив до списку санкцій США. Родина Ротенберга в 1990-х жила в Гельсінкі. Борис і Роман Ротенберги мають фінське громадянство.