У столиці шахрай наживався на охочих купити бронежилети

У Києві викрили шахрая, який під виглядом продажу військового спорядження заволодів коштами громадян.

Затриманому жсителю столиці повідомили про підозру, звітує 22 квітня пресслужба Київської міської прокуратури.

“Підозрюваний розміщував у Telegram оголошення про продаж бронежилетів і плитоносів. Охочі до покупки громадяни здійснювали замовлення та передплату на його банківську карту. Отримавши гроші, чоловік переставав виходити на зв’язок. Спорядження замовникам не надсилав”, – ідеться в повідомленні.

Підозрюваний незаконно заволодів коштами громадян на суму понад 50 тис. грн. Прокуратура шукає інших потерпілих від вказаної схеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті затримали зрадника зі столиці

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання затриманого. Виявили та вилучили мобільні телефони, банківські картки та комп’ютерну техніку, за допомогою якої вчиняв злочини.

Вирішується питання щодо обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

У Кривому Розі Дніпропетровської області Служба безпеки України затримала ділка, який наживався на війні. Чоловік видавав себе за волонтера, безкоштовно забирав у виробника спорядження для українських захисників. Згодом продавав його справжнім волонтерам за завищеними цінами. Шахрай встиг привласнити спорядження на 70 тис. грн.