Росія розсекретила плани “другої” фази війни в Україні

Армія Російської Федерації під час другої фази спецоперації планує встановити повний контроль над Донбасом і Південною Україною.

А також забезпечити коридор до Криму. Про це заявив заступник командувача військами центрального військового округу РФ Рустам Міннекаєв, передає ТАСС.

“Контроль над півднем України дасть ЗС РФ ще один вихід до Придністров’я, де відзначаються факти утиску російськомовного населення”, – сказав Міннекаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов назвав головну мету Путіна в Україні

За його словами, контроль над Донбасом дозволить забезпечити сухопутний коридор до Криму.

“Це дозволить також впливати на життєво важливі об’єкти українських військових сил, чорноморські порти, через які здійснюють поставки сільськогосподарської, металургійної продукції в інші країни”, – додав Міннекаєв.

Тим часом прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков відмовився відповідати на запитання журналістів щодо цілей “другої фази” вторгнення в Україну, передає “РБК-Россия”.

“Ми, як і раніше, ніяк не коментуємо питання, пов’язані з проведенням спецоперації”, – відповів Пєсков.

У Міністерстві оборони України вважають неправдивими тези Кремля про наявність у так званій спеціальній військовій операції декількох етапів.

Насправді етап був лише один, за словами речника Міноборони Олександра Мотузяника. Це блискавичний наступ, захоплення великих українських міст включно зі столицею, повалення українського та встановлення підконтрольного Російській Федерації уряду та, врешті, повернення України до сфери контролю Росії. Тобто знищення української державності як такої. І зробити це росіяни планували в один етап.

Численні втрати, прорахунки в плануванні бойових дій та шалений опір українців врешті змусили російське керівництво “внести суттєві корективи” у план.