У ДТЕК підвели підсумки другої зими в умовах війни

У ДТЕК підвели підсумки другої зими в умовах війни

Фото: Ільдар Салєєв / Facebook

Наслідки російських ударів по енергооб’єктах (архівне фото)

Від російських обстрілів у лютому постраждали три теплоелектростанції. Частіше всього ворог обстрілював Курахівську ТЕС на Донеччині.

Станом на кінець зими через російські обстріли не працювали 1,4 ГВт теплової генерації ДТЕК. Але енергетики змогли відновити 10 енергоблоків і додатково розконсервувати ще два блоки. Про це розповів гендиректор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв під час дискусії DiXi Group про підсумки другої зими в умовах повномасштабної війни з Росією.

За його словами, все доступне обладнання теплової генерації працювало на максимумі. 

“Ми змогли відремонтувати і повернути після обстрілів в енергосистему 10 енергоблоків ТЕС. Також вдалося розконсервувати два енергоблоки, які додали в енергосистему 500 МВт потужності. Це також мало свій позитивний вплив – цієї зими блоки працювали на повну потужність”, – сказав Салєєв. 

За його словами, на усіх ТЕС вдалося провести планові ремонти енергоблоків. Загалом у 2023 році їх було проведено 26. А витрати ДТЕК склали майже 4 млрд гривень.

Також цієї зими вдалося забезпечити теплову генерацію енергоресурсами.

“Для цього на повну потужність працювали наші вуглевидобувні підприємства. Щоб підстрахуватися, на сьогодні також доставили з Польщі на наші ТЕС майже 320 тисяч тонн імпортного вугілля“, – зазначив Салєєв.

Разом з тим від російських обстрілів лише у лютому постраждали три теплоелектростанції ДТЕК Енерго. Частіше всього ворог обстрілював прифронтову Курахівську ТЕС на Донеччині.

Салєєв переконаний, що енергооб’єкти України будуть ціллю російських агресорів і у майбутньому опалювальному сезоні.

Нагадаємо, за два місяці 2024 року енергетики ДТЕК повернули світло понад 1,1 млн українців, що були без електроенергії через російські обстріли.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp