Макрон: Російського прапора на Іграх у Парижі бути не може, тут є консенсус

Макрон: Російського прапора на Іграх у Парижі бути не може, тут є консенсус

Фото: Getty Images

Макрон не хоче бачити росіян у столиці Франції

Президент Франції виступив проти участі представників країни-агресорки на змаганнях у столиці країни.

Росія не має права надсилати свою національну збірну на Олімпіаду-2024 року в Парижі. Так вважає президент Франції Еммануель Макрон. Політик виступив проти присутності будь-яких державних символів країни-агресорки на змаганнях у столиці країни, у той час, як Кремль скоює воєнні злочини.

“Очевидно, що російського прапора на Іграх у Парижі бути не може, я думаю, що тут є консенсус… Росії, як країні, немає тут місця в той час, коли вона скоювала воєнні злочини, коли вона депортувала дітей”, – цитує Макрона Le Monde із посиланням на інтерв’ю L’Equipe.

Водночас політик не зміг дати чіткої відповіді на можливу учать у змаганнях так званих нейтральних спортсменів – росіян і білорусів, яких можуть допустити до участі під олімпійським прапором. Умовою для такої участі може стати не підтримка війни РФ проти України та відсутність зв’язків з військовими та силовими структурами Росії та Білорусі.

“Справжнє питання, яке доведеться вирішити олімпійському світу, в тому, яке місце надати цим російським спортсменам, які іноді готувалися все життя, а також можуть стати жертвами цього режиму”, – зазначив Макрон.

Він додав, що МОК має, ухвалити справедливе і зрозуміле українцям рішення.

Нагадаємо, наприкінці січня МОК оголосив про намір повернути спортсменів з Росії та Білорусі до виступів на міжнародних змаганнях під нейтральним прапором. При цьому, вже у липні, МОК не запросив на Олімпіаду-2024 Росію та Білорусь.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet