Пригожин з’явився на полях саміту Росія-Африка в Санкт-Петербурзі

Ватажок ПВК “Вагнера” Євген Пригожин з’явився на полях російсько-африканського саміту в Санкт-Петербурзі, незважаючи на те, що погодився виїхати у вигнання після свого невдалого заколоту минулого місяця.

Його постійна присутність в Росії вказує на те, що Пригожин залишається важливою частиною кремлівського істеблішменту, якого російський диктатор Володимир Путін наразі не хоче або не може позбутися. Про це пише Financial Times.

Пригожина сфотографували, коли той потискав руку Фредді Мапука, керівнику протоколу президента Центральноафриканської Республіки Фостена-Арчанжа Туадери, який був присутній на саміті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин розпродає активи й скорочує чисельність ПВК “Вагнер”

Знімок опублікував Дмитро Ситий, один із найпомітніших функціонерів “Вагнера” в ЦАР, у своєму обліковому записі Facebook із повідомленням “Пан Посол поділився зі мною першими фотографіями саміту Росія-Африка. Ми бачимо знайомі обличчя”, додавши усміхнену емодзі.

Ситий, директор російського культурного центру в столиці ЦАР Бангі, потрапив під санкції США, ЄС і Великої Британії, як один із кількох активних у ЦАР росіян, пов’язаних із Пригожиним.

Місцеве видання “Фонтанка” повідомило, що фотографія була зроблена в готелі в центрі Санкт-Петербурга, що належить сім’ї Пригожина, і який, за даними видання, був заброньований на всі три дні саміту.

Терористами ПВК “Вагнер” у Білорусі керує 46-річний Сергій Чубко, який народився в Україні та свого часу воював у Сирії та Чечні.

Це встановили журналісти білоруського видання “Наша Ніва” та члени моніторингового проєкту All Eyes on Wagner. Вони повідомили, що ватажок “вагнерівців” Євген Пригожин, виступаючи перед найманцями в таборі під Осиповичами, 19 липня заявив, що “старшим по напрямку Білорусі” буде людина на ім’я Сергій з прізвиськом “Піонер”.

Моніторингова група, посилаючись на документи, надані неназваним джерелом, зазначає, що йдеться саме про Сергія Володимировича Чубка.