“Солідарні з українськими спортсменами”: МОК відреагував на дискваліфікацію Харлан

Міжнародний олімпійський комітет закликав спортивні федерації проявляти делікатність під час проведення змагань між українськими спортсменами і росіянами, які виступають під нейтральним прапором.

У МОК також наголосили, що повністю солідарні з українськими спортсменами. Про це інформує France 24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вони вчинили підло”: Беленюк розповів про домовленість між Харлан та FIE

“Ми закликаємо міжнародні федерації підходити до ситуацій, пов’язаних з українськими та окремими нейтральними спортсменами, з необхідним ступенем делікатності. Ми, як і раніше, повністю солідарні з українськими спортсменами”, йдеться в заяві МОК.

Лідерку збірної України з фехтування Ольгу Харлан зняли з участі на чемпіонату світу після того, як вона відмовилася потиснути руку “нейтральній” атлетці з країни-агресорки Російської Федерації Анні Смірновій після своєї перемоги.

Дії Харлан росіянка намагалася опротестувати, посилаючись на відмову “привітання” з боку українки, що згідно правил Міжнародної федерації фехтування карається чорною карткою дискваліфікацією з турніру.

Попри це, у лайвтабло до наступного раунду пройшла саме Харлан, яка мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою. Однак зустріч між Харлан та Ілієвою у підсумку не відбулася, фехтувальниці навіть не виходили на доріжку. А в лайвтабло було відзначено, що до наступного раунду проходить саме болгарська атлетка.