Суверенний фонд добробуту Катару розглядає можливість покупки частки в $1 млрд в індійській Reliance Retail

Суверенний фонд добробуту Катару веде попередні переговори про придбання міноритарного пакету акцій у швидко зростаючому роздрібному підрозділі індійського мільярдера Мукеша Амбані Reliance Retail.

Про це повідомляє Bloomberg.

“Катарська інвестиційна компанія хоче збільшити свої ставки в Індії і є однією зі сторін, які ведуть переговори про купівлю Reliance Retail Ventures. Інші багаті на нафту близькосхідні інвестори, які прагнуть диверсифікувати свої портфелі, також зацікавлені вкладати кошти в роздрібний підрозділ Амбані.” – пише видання.

Зазначається, що обговорення все ще перебувають на попередній стадії, і угода може не відбутися.

Інтерес з’явився, оскільки конгломерат Амбані також розглядає можливість публічного розміщення акцій Reliance Retail і почав викуповувати акції цієї компанії та надавати їх своїм працівникам у вигляді опціонів на акції. Дочірня компанія, яку очолює дочка Амбані, Іша, є найбільшим в Індії роздрібним продавцем будівельних матеріалів і нещодавно здійснила низку придбань, додає Bloomberg.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що спільне підприємство Reliance Retail (найбільша роздрібна мережа Індії), Google і найбільшим оператором зв’язку в країні Jio Platforms відкрилося в понад 200 містах по всій країні.