У Туреччині створили унікальну міну

Туреччина презентує “розумну” підводну міну повітряного базування UCA.

Її продемонструють на Міжнародній виставці оборонної промисловості у Стамбулі, передає Anadolu.

UCA є спільним проєктом Турецької корпорації машинобудівної та хімічної промисловості, фірми KOC Defense та Ради з технологічних досліджень, що входить до Турецького науково-дослідного інституту оборонної промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі “Термінаторів” “розумні роботи-вбивці” вже реальність війни

Розробники прагнуть перетворити бомби загального призначення MK-84 на наступальні морські міни. Вони інтегрували комплект крилатого наведення Gokce, обладнання для виявлення цілей та мінно-пусковий пристрій.

Завдяки Gokce авіабомби отримають підвищену дальність та точність удару. Аеродинамічні характеристики UCA дозволять літакам та БПЛА віддалено встановлювати міни на виходах з військово-морських баз та на транзитних шляхах і не потрапляти під вогонь.

Компанія Baykar продовжує реалізацію плану зі створення в Україні наукового й виробничого центру. Попри вторгнення РФ турецька компанія не тільки не відмовилася від своїх планів, а й продовжує їх реалізовувати.

30 серпня на авіаційно-космічному фестивалі Teknofest Baykar Makina презентувала новий ударний надзвуковий безпілотник Bayraktar Kizilelma (“Червоне яблуко”). На відміну від попередніх моделей, дрон оснащений реактивним двигуном. Він може оснащуватись українським двигуном АІ-322Ф, з яким і здійснив перший політ, а також турецьким TF-6000.