Ф’ючерси на нафту марки Brent впали до $83 за барель на тлі новин про зростання запасів нафти у США – Trading Economics

Ф’ючерси на нафту марки Brent впали до $83 за барель у середу після того, як галузевий звіт показав, що запаси нафти в США минулого тижня зросли на 1,319 млн барелів всупереч очікуванням зниження на 1,969 млн барелів.

Про це повідомляє Trading Economics.

«Інвестори також зменшили запаси ризикових активів напередодні очікуваного підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою США», – говорять аналітики.

Проте міжнародний нафтовий бенчмарк залишається близьким до тримісячних максимумів, оскільки перспектива скорочення світових постачань і зростання попиту в Китаї підтримують ціни на нафту.

Підтримку ринку нафти продовжує надавати скорочення видобутку країнами ОПЕК+, при цьому група сигналізує про готовність за потреби вжити додаткових заходів. З свого боку Китай пообіцяв посилити політичну підтримку своєї економіки, що слабшає, зосередившись на стимулюванні внутрішнього попиту та допомозі ринку нерухомості, що зазнає труднощів.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що морський експорт російської нафти з портів Балтійського та Чорного морів впав до семимісячного мінімуму.