ФРС має намір підвищити процентні ставки до найвищого рівня за останні 22 роки

Очікується, що Федеральний комітет з операцій на відкритому ринку підвищить ставки на чверть пункту до діапазону 5,25% – 5,5%, що стане 11-м підвищенням з початку 2022 року.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами аналітиків, інвестори чекатимуть від голови Федрезерву підказок про те, наскільки рішуче центральний банк налаштований підвищити облікову ставку у 2023 році. Оскільки інфляційний тиск зменшився минулого місяця, інвестори вважають рішення в середу майже певним, але не очікують додаткових підвищень, тоді як FOMC у червні запланував останнє підвищення ставки пізніше цього року.

Липневе підвищення відбудеться після червневої паузи, яка мала на меті сповільнити темпи підвищення ставок, оскільки вони наближаються до рівня, який вважається достатньо обмежувальним, щоб з часом повернути інфляцію до цільового показника у 2%. Тим не менш, голова Федеральної резервної системи Джером Павелл та інші політики захочуть звучати рішуче, щоб уникнути повторення різкого зростання цін.

«Вони хочуть уникнути помилок 1970-х і 80-х років, коли вони передчасно зняли ногу з гальма «, – сказала Кеті Бостянчіч, головний економіст Nationwide Life Insurance Co.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що ФРС, імовірно, підвищить ставки цього року.