Зеленський заявив, що між Україною і росією не було прямих домовленостей щодо «зернового коридору»

Президент України Володимир Зеленський, під час сьогоднішнього інтерв’ю африканським журналістам, прокоментував заяви країни терориста при її вихід із «зернової угоди».

Про це повідомив прес-секретар президента Сергій Никифоров.

«У нас були дві угоди: Україна, Туреччина, ООН, інша угода – росія, Туреччина, ООН. Тому, коли росія каже, що вона зупиняє, – вона зриває свої домовленості з генсеком ООН Гуттерішем і з президентом Ердоганом. Не з нами. У нас не було ніяких з ними домовленостей», – сказав він.

Зеленський дав розпорядження Міністерству закордонних справ після офіційного сигналу російської федерації підготувати наші офіційні сигнали до Організації Об’єднаних Націй і до Туреччини для того, щоб вони відповіли, що вони готові продовжувати українську ініціативу.

«Навіть без рф треба робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, то всі готові продовжувати постачання зерна», – додав президент.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що на тлі новин про припинення дії «зернової угоди» вартість пшениці на біржі в США зросла майже на 3%.