Шмигаль сказав, якою буде нова українська армія після війни

Після завершення війни Україна відмовиться від призову в нинішньому вигляді і сформує професійну армію.

Першочергове завдання уряду це завершити перехід Сил безпеки та оборони України на стандарти НАТО. В усіх аспектах: від техніки та зброї до планування і аналізу. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Після завершення війни Україна відмовиться від призову в тому вигляді, як він існував до війни. Основою нашої оборони стане професійна армія. Одночасно буде створено два компоненти резерву”, каже Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони показало оновлену літню форму для жінок

Прем’єр попередив, що всі військовозобов’язані будуть постійно проходити обов’язкові навчання за визначеними військовими спеціальностями.

Крім того влада звертатиме увагу на питання військово-патріотичного виховання та розбудови системи національного спротиву.

“Ще один компонент Нової української армії це розвиток ВПК. Україна вже активно нарощує виробництво зброї та техніки. Більше того, запускаємо нові програми та проєкти. Приватний бізнес має стати повноцінним партнером держави у воєнно-промисловому комплексі”, зазначив він.

За словами прем’єра, буде створена нова система оборонних закупівель, яка включатиме активну взаємодію з міжнародним партнерами та довгострокове бюджетне планування.

В Україні з липня збільшився перелік осіб, які підлягають мобілізації.

Тепер мобілізовуватимуть тих, у кого дружина (чоловік), батьки чи батьки дружини (чоловіка) особи з інвалідністю першої чи другої групи, якщо у них є інші працездатні особи, які згідно із законом мають їх утримувати.

До липня 2023 року вони не призивалися.