“Не марнуємо жодного дня перед самітом НАТО” – Зеленський добився підтримки ще однієї країни

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Документ підписали у четвер в Софії. Про це повідомив заступник керівника Офіса президента Ігор Жовква.

“Напередодні саміту НАТО у Вільнюсі не марнуємо жодного дня. Сьогодні Болгарія, наш важливий партнер у чорноморському регіоні стала 22-ою державою, з якою ми формалізували підтримку членства України в Альянсі”, сказав Жовква.

У декларації йдеться, що Болгарія визнає, що членство України в НАТО є єдиним способом забезпечити достатній рівень безпеки як для України, так і для всієї євроатлантичної сім’ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві держави підтримали вступ України до НАТО за спрощеною процедурою

“Болгарська сторона вітає значні досягнення України у просуванні на шляху євроатлантичної інтеграції. Зокрема, щодо досягнення взаємосумісності з НАТО. Підтверджує намір збільшити спільні зусилля щодо підтримки інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО. А також повністю підтримує Раду Україна-НАТО”, сказано у документі.

Болгарія продовжуватиме надавати політичну і матеріальну підтримку України як з боку Альянсу, так і на двосторонньому рівні стільки, скільки буде потрібно.

Минулого тижня Комітет із зовнішньої політики парламенту Болгарії схвалив проєкт двопартійної декларації щодо підтримки вступу України в НАТО.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня. 1 липня Зеленський разом прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом підписали декларацію щодо підтримки євроатлантичної інтеграції України.