Ішлося про “Рамштайн”: Пентагон розкрив подробиці діалогу Резнікова та Остіна

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін провів телефонну розмову з українським колегою Олексієм Резніковим.

Обговорили пріоритети на наступній зустрічі у форматі “Рамштайн” 14 лютого. Про це повідомив прессекретар Пентагону Пет Райдер 12 лютого, йдеться на сайті відомства.

Під час діалогу міністрів йшлося про постачання Україні засобів протиповітряної оборони і артилерії.

Посадовці також обговорили важливість пришвидшення зброї, яку союзники домовилися надати на минулому “Рамштайні” 20 січня, сказав Райдер.

Резніков своєю чергою зазначив, що обговорив з головою Пентагону ситуацію на фронті та пріоритети для наступного “Рамштайну”.

“США непохитні у своїй підтримці України. Усе це можливо завдяки довірчим і прозорим стосункам та спільній впевненості у перемозі України над армією вбивць, мародерів і ґвалтівників”, писав Резніков.

Дев’яте засідання контактної групи з питань оборони України на німецькій базі “Рамштайн” зосередиться на конкретному обговоренні нагальних потреб Збройних сил України.

Очікується аналіз досягнутого прогресу, а також “дуже предметні” обговорення, стосовно того, що потрібно зробити для допомоги Україні в майбутньому, заявили в Пентагоні.