Великий наступ росіян на Луганщину: влада повідомила останні новини

Російські окупанти 11 лютого завдали авіаударів в районах трьох прифронтових сіл на Луганщині.

Вгатили неподалік Червонопопівки, Житлівки і Діброви. Про це повідомила обласна військова адміністрація в Telegram.

За її даними, росіяни все частіше застосовують авіацію в області.

“Щодо фронту наразі росіяни посилюють своє угруповання на Лиманському та Бахмутському напрямках”, зазначили в повідомленні.

Тим час на захоплених територіях триває монополізація бізнесу, кажуть в ОВА.

“Компанії з Росії відкривають свої представництва на окупованій Луганщині і швидко поглинають місцевих конкурентів”, зазначили там.

Як зазначається, у “держбанку” так званої ЛНР вирішили приєднатися до одного з російських разом з усіма клієнтами, “яких ніхто й не запитував”. Дійшла черга й до мобільного зв’язку.

Оператори, що діють, поки що продовжують надавати послуги. Але уряд РФ вже доручив створити у так званих ЛДНР, на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей єдиного оператора мобільного зв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай показав відео успішної операції партизанів

“Тобто, місцевим натякнули приготуватись до ліквідації. Інший бізнес на черзі”, пояснили в ОВА.

У Сіверськодонецьку жителі все частіше жаліються на зникле з квартир майно. За даними влади, під виглядом відновлювальних робіт бригади чоловіків продовжують проникати у квартири без дозволу господарів.

Місцеві звертають увагу, що під час обстежень їхніх помешкань зникають не тільки дрібні речі й побутова техніка.

“Встигають навіть розібрати і винести такі конструкції, як шафа-купе або кухонні меблі, що потребує не одну годину робіт. В обмін можливо встановлять батареї, або вікно, навіть якщо в вас воно і вціліло”, підсумули у повідомленні.

9 лютого радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що новий і масштабний наступ армії РФ в Україні вже розпочався, масштабні бої тривають на Донбасі.

Того ж дня керівник Луганської області Сергій Гайдай підтвердив, що загарбники розпочали новий наступ у Луганській області. Сили оборони України постійно відбивають ворожі атаки в регіоні. Успіху ворог немає, сказав Гайдай.

11 лютого Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області та ще дев’яти населених пунктів.