Кулеба висловився про ракетний обстріл

Росія не зможе зламати українців новими ракетними атаками.

Україна отримає ще більше підтримки та зброї, а Росія приречена. Про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Instagram.

“Російські терористи сьогодні знову обстріляли українські міста. Але їм нас не зламати. Росія приречена. Буде ще більше переговорів, більше зброї, більше підтримки, більше результатів”, вказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль попередив про можливі перебої зі світлом

Міністр наголосив, що за 48 год президент Володимир Зеленський та його команда відвідали Велику Британію, Францію, Бельгію та Польщу. До книги рекордів світової дипломатії ця подія може увійти як найнасиченіше дипломатичне турне глави держави, здійснене за дві доби.

“По-перше, свобода буде озброєна найсучаснішою зброєю. По-друге, Росія заплатить повну ціну за свої злочини. Трибунал, репарації, притягнення злочинців до відповідальності. По-третє, Україна зміцнює Європу та захищає її зі зброєю в руках. Тому займе своє місце серед європейських народів свободи не лише де-факто, а й де-юре”, впевнений Кулеба.

Уранці 10 лютого енергосистема України зазнала 14-го масованого ракетного удару та вночі 16-ї атаки ворожими БПЛА. Основною ціллю Росії знову були електростанції та об’єкти високовольтної мережі. Географія уражень східні, західні і південні регіони.

Росіяни атакували ракетами Х-101, Х-555 та “Калібр”. З 71 запушеної ракети силам ППО вдалося збити 61.

Є влучання в об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у трьох областях, повідомив міністр енергетики Герман Глущенко.

На 13:30 найскладніша ситуація зі світлом на Харківщині. Там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження через російську атаку діють на Хмельниччині, а також зберігаються на Одещині та Київщині. Дефіцит в енергосистемі значний, кажуть в Укренерго.