АРМА шукає управителя для арештованих активів “Моршинської” і “Миргородської”

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголосило конкурсний відбір управителя для арештованих активів виробників мінеральних вод ТМ "Моршинська", "Миргородська" та Borjomi, пише Liga.net з посиланням на прес-службу АРМА.

Прийом документів від компаній триватиме до 22 лютого.

Потенційним учасникам конкурсу запропоновано управління корпоративними правами іноземної компанії у вигляді 100% частки статутного капіталу юридичної особи, що спеціалізується на виробництві безалкогольних напоїв, виробництві мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки на 8,8 млн грн.

А також корпоративні права іноземної компанії у вигляді акцій юрособи, що спеціалізується на оптовій торгівлі харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами, загальною вартістю 4,5 млн грн.

IDS Borjomi International – великий виробник бутельованої води. Компанія управляє заводами в Росії, Україні та Грузії. До портфеля брендів входять такі марки, як "Боржомі", "Моршинська", "Миргородська", "Аква Няня" тощо.

Контрольний пакет IDS Borjomi у 2013 році структури Альфа-Груп Михайла Фрідмана і Германа Хана придбали у Salford Capital Partners Inc., близької до Бориса Березовського і спадкоємців його бізнес-партнера Бадрі Патаркацишвілі.

У червні 2022 року суд заарештував корпоративні права підприємств російського олігарха, які є одними з найбільших виробників мінеральної води в Україні.

Восени 2022 року за рішенням суду АРМА отримало корпоративні права (зокрема Миргородського і Моршинського заводів), промислові зразки й торговельні марки підприємств групи.