Кремль анонсував виступ Путіна до роковин війни

21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін виступить у “Гостиному дворі” в Москві зі зверненням до Федеральних зборів.

Однією з тем буде війна проти України, заявив речник Путіна Дмитро Пєсков. У своєму зверненні російський диктатор наголосить “на поточній ситуації”, зокрема в економіці та соціальній сфері, передають росЗМІ.

“Зараз розпочинається робота, формується список запрошених. Є традиційна категорія запрошених, але, безумовно, через специфіку нинішнього моменту з’явиться і нова категорія”, сказав Пєсков.

Питання акредитації інозмних журналістів, за його словами, наразі не розглядали. На запитання про те, чи будуть серед запрошених учасники “спеціальної воєнної операції”, Пєсков відповів:

“Напевно можна говорити про те, що їх буде запрошено”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль намагається приховати масштабні втрати техніки РФ в Україні

Минулого року Путін не виступав із посланням, хоча конституція РФ передбачає, що воно має бути щорічним. Пауза відбулася через початок повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Водночас у Кремлі не вбачають у цьому проблеми. Там вказують, що у 2017 році послання також не було.

Для президента РФ Володимира Путіна ставка у війні проти України це не лише майбутнє російської держави, її цілісність, “імперська велич” та міжнародний престиж, а й власне життя та особисте місце в історії. Тому для нього неприйнятний вихід з України, йому потрібна лише перемога.

Російський диктатор вкотре дав своїм окупаційним військам дедлайн на захоплення Донбасу. Тепер він хоче, аби росіяни вийшли на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей до березня. Путін уже не вперше встановлює дедлайн для захоплення українських територій.

Росіяни полюбляють гучні дати, тому новий наступ до роковини початку вторгнення цілком ймовірний. Метою окупантів може стати чергова спроба вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.