Україна йде в ЄС: фон дер Ляєн зробила заяву

Україна за останній час здійснила великий прогрес на шляху до вступу у Євросоюз.

Але попереду ще дуже багато роботи, сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Заплатять за пролиту кров” в ЄС розповіли про нові санкції проти Росії

“Процедура наближення до членства це процес, який ґрунтується на заслугах, і те, що ви вже робили, свідчить, що ви можете показувати швидкі і якісні результати, навіть зараз, під час війни. Я часто чую від українців сподівання про те, що їхні діти зростатимуть вже у ЄС. І ця надія дає їм сили витримувати випробування цієї жахливої війни. Але між нинішнім моментом і цим яскравим майбутнім – все ще непростий шлях. Та будьте певні: ми будемо поруч з вами на кожному кроці”, зазначила вона.

Президент України Володимир Зеленський 9 лютого бере участь у засіданні Європарламенту в Брюсселі. Напередодні його запросили взяти участь у саміті лідерів Європейського Союзу, який запланований на 9−10 лютого.

Зеленський у Брюсселі звернеться до лідерів ЄС із чотирма запитами. Йдеться про спільну підтримку прискорення постачання озброєнь до України перед можливим весняним наступом РФ. Насамперед Україна просить винищувачі й далекобійні ракети.