Зеленський зробив категоричну заяву, щодо військової промисловості РФ

Україна вдячна партнерам за надання систем протиповітряної оборони.

Але Євросоюз повинен запровадити санкції проти всієї ракетної і дронової промисловості Росії, сказав президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з главою Євроради Шарлем Мішелем та президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, передає Gazeta.ua.

Президент наголосив, що необхідно завадити росіянам виготовляти ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт ЄС у Брюсселі: президент взяв участь у засіданні

“Вони свідомо б’ють по Україні, по українській економіці, по наших містах. І роблять це так, щоб це било по всіх європейцях. Ми дякуємо вам за отримані системи ППО, але в інтересах українців та європейців, щоб Росія не могла робити нові ракети, щоб агресор не міг бити знову й знову по наших містах. Тому потрібно робити ще один крок і вводити санкції проти всієї ракетної і дронової промисловості Росії”, сказав Зеленський.

Обмеження повинні торкнутися й частини російської ІТ-галузі, яка забезпечує цей терор.

“Тоді ми зможемо прибрати джерело небезпеки і це буде надійним захистом України та всієї Європи”, підсумував він.

Уранці 9 лютого Володимир Зеленський та його французький колега Емануель Макрон прибули до Брюсселя, де розташований Європарламент. Українського та французького лідерів зустріли голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Шарль Мішель.

Після цього Зеленський виступив з промовою в Європейському парламенті. Наголосивши, що України буде членом ЄС і робить для цього все необхідне навіть в умовах війни.

Далекобійна зброя, винищувачі та майбутнє України в ЄС з такими пріоритетами приїхав Зеленський до Брюсселя. Обговорюватиме також формулу миру.