СБУ знайшла в Миколаєві російські та білоруські товари на 100 млн грн

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки арештували 170 вагонів російських і білоруських товарів на майже 100 млн грн.

Йдеться про гуртову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництв, які перебували у Миколаєві на території Морського спеціалізованого порту. Він входить до бізнес-структури підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа, повідомляє СБУ.

Загальний об’єм вилученого майна становить 11,8 тис. т. Вантаж належав іноземним компаніям “Уралкалий” та “Беларуськалий”. Прибув в Україну ще до початку повномасштабного вторгнення та перебували в режимі “транзит”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ взялася за майно ексміністра Табачника

Згодом власники товару планували переправити його до третіх країн для продажу. Частина мільйонного прибутку у вигляді податків пішла б на фінансування війни проти України.

Вилучене майно передали в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

У Вінниці арештували бізнес вартістю понад 2 млрд грн, власником якого є російський олігарх, член політичної партії “Єдина Росія”. Мова йде про вінницьку компанію, що спеціалізується на виготовленні побутової хімії