На що важливо звертати увагу при виборі ігрового ноутбука

Кожен ноутбук, залежно від свого оснащення, має своє призначення. Геймерський ноутбук призначений для активного ігрового процесу та виконання складних завдань. У статті, підготовленій фахівцями інтернет-магазину Цифра, ви дізнаєтесь, який купити ігровий ноутбук в Україні та на які важливі параметри слід звертати увагу при купівлі.

Процесор та відеокарта

Досвідчені геймери в першу чергу дивляться на те, який встановлений процесор та відеочіп у ноутбуці. Для якісного ігрового процесу краще вибирати пристрої з 8-ядерним ЦП та частотою роботи від 2,9 до 4,2 ГГц. Найкращими відеокартами вважаються NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti та RTX A4500, Apple M1 Max 32-Core GPU. Також підійдуть процесори з вбудованим відеочіпом.

Оперативна пам’ять

Ця комплектуюча відповідає за швидкодію системи. Тому радимо вибирати моделі останнього покоління (DDR4, DDR5). Обсяг оперативної пам’яті має бути не менше 16 Гб для якісної роботи з тяжкою графікою.
Також перед тим, як підібрати ігровий ноутбук, зверніть увагу на тип та обсяг внутрішнього сховища. Найкращим варіантом вважаються моделі з SSD. Накопичувачі такого типу забезпечують обробку даних без затримок та підвисання. Місткість накопичувача можна вибрати на свій розсуд. Але пам’ятайте, що нові ігри з крутою графікою займають багато місця на жорсткому диску.

Особливості дисплея

Як підібрати ігровий ноутбук, щоб було комфортно грати вдень та вночі? Якісний дисплей дозволить повністю зануритися в ігровий процес та не пропустити важливі деталі під час гри. Які параметри екрана рекомендовані для ігрових моделей?

1. Щоб грати на високих налаштуваннях і насолоджуватися процесом, краще купувати ноутбук з роздільною здатністю не менш як FullHD і колірним охопленням 100%.
2. Також звертайте увагу на частоту оновлення екрана. Цей параметр показує, скільки разів на секунду зображення на екрані оновлюється. Для ігрових моделей замало стандартного 60-герцового показника. Для насичених баталій краще віддати перевагу варіантам з оновленням 120 Гц.
3. Час відгуку означає інтервал, який потрібний кольоровому пікселю для зміни яскравості свічення. У ігрових ноутбуках найкращий показник 240 Гц.

Охолодження

Хороша система охолодження є важливою для збереження працездатності компонентів ноутбука. Перегрів згубно позначається на процесорі, відеочіпі та різних мікросхемах. В результаті пристрій починає працювати некоректно і виходить з ладу. Тому виробники розробляють спеціальну конструкцію корпусу та додають вентилятори для гарної циркуляції повітря всередині пристрою.

Автономність

Якщо ви вибираєте ігровий ноутбук, вам важлива незалежність від розетки. Велика потужність потребує збільшеної ємності акумулятора. Рекомендуємо вибирати моделі з автономністю близько 7-8 годин.

Сподіваємося, що наша інформація допоможе розібратися в характеристиках ноутбука та підкаже, як правильно підібрати ігровий ноутбук. Вибрати гідний варіант можна на сайті Y.ua за вигідною вартістю.