РНБО пояснила, для чого РФ показово демонструє готовність завдати ядерного удару

Росія й надалі посилюватиме ядерний шантаж, тому є велика ймовірність різних провокацій з боку РФ.

Про це попереджає Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України в Telegram. Останніми днями іноземні медіа поширюють інформацію з таємних джерел про те, що Кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО сказали про інформаційні маніпуляції навколо російського підводного човна

Спочатку італійська газета La Repubblica повідомила, що російський “підводний човен з ядерними боєголовками вийшов на випробування”.

Потім The Times написав, що “Путін наказує відправити в Україну ядерний військовий потяг”.

Водночас у Twitter користувачі поширюють відео того, який ефект матиме точкове використання ядерної зброї Росією на лінії фронту.

“Ще на початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, окупанти привели ядерні сили у стан особливого бойового чергування. Показова демонстрація РФ готовності будь-якої миті завдати ядерного удару по території України чергова стадія інформаційного тероризму, влаштованого Росією, щоб схилити Україну до переговорів на умовах Кремля”, наголосили в ЦПД.

Президент Російської Федерації Володимир Путін, імовірно, планує випробування ядерної зброї поблизу України.

Для цього він спрямував у напрямку лінії фронт “ядерний потяг”, пише британське видання The Times. Таким чином російський диктатор має намір продемонструвати світові свою готовність застосувати зброю масового знищення через втрату позицій на полі бою.