В Україну заходить антициклон Timeo, а з ним і бабине літо – синоптик про погоду на найближчі дні

собака

Погода в Україні

У Києві потеплішає до +19 градусів

В Україну йде потепління. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у Facebook.

“Потроху, тихою сапою, підбирається до нас антициклон (карта, ім’я антициклону Timeo), виштовхує дощі, які порушили всі правила етикету і явно перебрали міру. Натомість в Україну заходить, весело помахуючи ридикюлем, бабине літо. А насправді, сухою погодою, навіть, не побоюся цього слова, сонячною, а також вищою температурою повітря, картинними ранковими туманами і купою жовто-червоного листя на ще зеленій траві”, – пише Діденко.

Завтра, 5 жовтня, в Україні суттєвих опадів не очікується, лише на Харківщині та Сумщині покапають якісь залишки атмосферного фронту.

Надалі повсюди в Україні переважатиме суха погода. Температура повітря підвищиться і становитиме найближчими днями +14°C…+21°C.

Лише завтра, у середу, свіжіше буде на північному сході, на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, +9°C…+12°C.

“У Києві нарешті, починаючи з завтрашнього дня, дощі припиняться і підростуть градуси. І суха погода триватиме в столиці аж до наступної середи – хіба що у неділю набіжать якісь вологі хмарки, проте нічого серйозного. Температура повітря в Києві 5-го жовтня трохи підросте і крутитиметься поблизу +12°C…+14°C. Надалі потепліє до +15°C…+19°C”, – пише синоптик.

І додає: “У кого сьогодні дощ, не хнюпте носа, до нас йде бабине літо, підготуйтеся гарно зустріти шляхетну поважну донью під ручку із молодим сонячним кабальєро, антициклоном Timeo”.

Читайте також: Попередні прогнози необґрунтовані: синоптики прокоментували чутки про холодну зиму в Україні

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.